Lediga jobb

Vi söker dynamiska pedagoger, redo att utmana sig själva genom NVC och normkritik

Är du legitimerad pedagog som tror på elevernas kompetens? Vill du stödja eleverna att utveckla ett aktivt lärande och att lyfta fram deras förmågor, intressen och talanger? Tycker du om att arbeta med utomhuspedagogik och ämnesövergripande pedagogik? Vill du utveckla verktyg för att kommunicera tydligt och från hjärtat? Ställer du dig starkt emot alla former av diskriminering och vill jobba inkluderande med normkreativitet? Då är detta ditt drömjobb!

Vi erbjuder en inspirerande, annorlunda och glädjefylld arbetsmiljö. Backa Friskola är platsen för dig som verkligen vill ägna dig åt en utmanande och kreativ pedagogisk verksamhet och vill ha tid att engagera dig för varje elev.

Under vårterminen 2022 söker vi legitimerad förskollärare, idrottslärare, it-ansvarig och slöjdlärare.

Mer information om dessa tjänster hittar du på platsbanken, arbetsförmedlingen. Vid intresse kontakta hr@backafriskola.se

I augusti 2022 ämnar vi tillsätta en biträdande rektor med ansvar för förskolan

Biträdande rektor på förskolan är ansvarig för den pedagogiska och operativa verksamheten på förskolan.

Arbetet som biträdande rektor sker i nära samarbete med huvudmannen (styrelsen) och rektor för grundskolan. Uppdraget som biträdande rektor innebär ansvar för verksamheternas kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Som ledare har du ansvaret för att förskolans utbildning i sin helhet utvecklas i enlighet med läroplanens och föreningens mål och intentioner. Tillsammans med övriga pedagoger ansvarar du för att den pedagogiska verksamheten håller god kvalitet.

Vi söker en professionell ledare som stöttar våra medarbetare och samarbetar med dem både som ledare och kollega. Du ser möjligheter före hinder och bidrar till att utveckla arbetet på förskolan. Du är väl förankrad i förskolans värdegrund och ser alltid till barnens bästa.

Tjänsten är på 80-100% och innefattar 40% administrativt arbete och ledningsarbete samt 40-60% arbete i barngrupp.

Viktiga kvalitéer som vi eftersöker hos vår blivande rektor:

Som person är du driven och vill utveckla både dig själv och organisationen.

Du har ett professionellt förhållningssätt, god förståelse för helheten och tar ansvar för ditt uppdrag.

Du har erfarenhet av att arbeta som ledare inom skola, förskola eller andra verksamheter.

Du har förmåga att leda och organisera verksamheter, samt driva utvecklingsarbete.

Erfarenhet och god kompetens som personalansvarig.

Du har erfarenhet av att leda systematiskt kvalitetsarbete och av utveckingsarbete utifrån pedagogisk dokumentation och dialog.

Förståelse för ekonomi och god förmåga att arbeta efter budget och att försäkra förskolans ekonomiska stabilitet.

Du har ett starkt engagemang för Backa Friskolas vision och verksamhetsidé. Den som söker skall ha erfarenheter och utbildning som matchar Backa Friskolas profil som holistisk förskola och som kan bidra till att förskolan utvecklas i linje med föreningens vision och mål (se vision och måldokument).

Erfarenhet av och kunskaper inom NVC, mindfulness och yoga är meriterande.

Pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete som pedagog i förskola och/eller skola är starkt meriterande. Vi kommer dock också att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och andra kompetenser enligt ovan.

Se fullständig uppdragsbeskrivning här.

Ansök genom att sända CV och personligt brev samt referenser från tidigare arbeten till styrelsen@backafriskola.se

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter Pedagoger

• Undervisning, experiment, skapande, mm med eleverna.
    • Pedagogisk planering från ett ämnesövergripande perspektiv
    • Delta i personalmöten en gång i veckan
    • Utveckla pedagogisk och didaktisk material
    • Reflektera och dokumentera undervisningssituationer
    • Dokumentera barns/elevers utveckling och lärande
    • Hålla i utvecklingssamtal
    • Delta aktivt i utveckling av verksamheten och din egen kompetens

kvalifikationer pedagoger

• Lärarutbildning och lärarlegitimation
    • Du skall dela föreningens vision, värderingar och mål
    • Har lätt för att använda och navigera i datorn (word-paket, internet, google drive, mm.)
    • Erfarenhet av pedagogisk planering, dokumentation och uppföljning av barns/elevers utveckling och lärande
    • Hanterar stressiga situationer med lugn
    • Arbetslivserfarenhet är inte ett krav men är meriterande.
    • Erfarenhet av NVC, meditation, yoga, Reggio Emilia, utomhuspedagogik eller waldorfpedagogik är meriterande.

Maila CV och personligt brev till info@backafriskola.se för att ansöka.