Nova

NovaMitt namn är Nova Wegerif. Jag föddes 1976 och har 3 barn; födda 1999, 2003 och 2006. Jag har burit en vision om en nyskapande skola ända sedan jag blev förälder. Först nu har jag träffat andra som delar denna vision tillräckligt starkt för att vara villiga att lägga ner de enorma mängder tid och energi som krävs för att förverkliga den. För detta är jag oerhört tacksam!

Min drivkraft i att starta en fristående skola är att jag längtar efter att erbjuda så många barn som möjligt en glädjefylld och upplyftande skolgång. På sikt drömmer jag om en transformation av hela skolväsendet och av sättet som samhället ser på barn, skola och lärande. Min innerliga önskan är att alla människor får bevara kontakten med hela sin varelse, med alla aspekter av sin mänsklighet, genom hela sin uppväxt. Att ungdomar får träda in i vuxen livet fyllda av tillit, självinsikt och livslust. Rustade med verktyg som kan stödja dem att leva livet på det sätt de själva väljer och upplever som rikt och meningsfullt, samt tillsammans med andra forma ett kärleksfullt och hållbart samhälle.

Jag tjänar mitt levebröd genom att arbeta som kock, eftersom jag blir glad av att laga mat! Förutom engagemanget med Backa Friskola är jag även ordförande för Ängsbacka Kursgård Ekonomisk Förening och har varit engagerad i Ängsbacka sedan starten 1996. Jag bor i Myra med sambo och barn och älskar att leka, dansa, sjunga, yoga, vandra i skogen, umgås med familjen; ja helt enkelt att leva!