Stephanie

StephanieMitt namn är Stephanie Meyer. Jag upptäckte världens ljus en härlig vinterdag 1979 några mil norr om Berlin och andades in den kalla polarluft som stormade kring min lilla näsa de första dagarna. Kanske var det denna kyliga luft som drog mig till Sverige om och om igen senare i livet.

Våren 2012 flyttade vi till Sverige permanent. ‘”Vi” är min sambo, mina barn (födda 2006 och 2008) och jag. I och med att mina barn blev större har mitt intresse för barnens utveckling, lärande och framtid vuxit, och jag har länge längtat efter ett skolkoncept som kunde passa oss.

Därför blev jag genast eld och lågor när jag fick vetskap om initiativet Backa Friskola i Molkom, och också fick möjligheten att vara med att utveckla en vision om en ny skola. En friskola som inkluderar alla aspekter av livet, som uppmärksammar sammanhang, som satsar på hållbarhet och därmed möter nutidens behov. En skola som kan förändra samhället på ett positivt sätt.

Tack vare de kreativa, engagerade, inspirerade och inspirerande människor som utgör vår grupp har projektet Backa Friskola utvecklats dit det är idag.

Jag engagerar mig gärna för barn, jobbar gärna med människor – små och stora. Jag gillar att utveckla och realisera idéer som ligger mig varmt om hjärtat tillsammans med andra människor. Jag arbetar gärna för att förbättra framtiden och verkar gärna i det lilla för en mjuk förändring av världen.

Om möjligt tar jag varje chans att göra något med barn och skapa möjligheter själv. På fritiden är det oftast kreativt skapande. På mina jobb som modersmålslärare och gymnasielärare kretsar allt kring det tyska språket. På mitt tredje jobb arbetar jag för, och med människor på ett äldreboende.

Mitt intresse för design, form, färg, rum, människan och att utveckla idéer till verklighet ledde till att jag studerade arkitektur. Vilket jag senare jobbade med i 3 år. Att arbeta kreativt med byggnader och rum har blivit ett fritidsintresse nu. Andra intressen är akrylmåleri, pyssel, handarbete, hantverk, spela musikinstrument, skriva texter och låtar, fotografera och trädgården.

Och Backa Friskola förstås : )